Ordfører

Hedda Foss Five

Hei! Jeg heter Hedda og er en ekte Skiensjente. Bosatt på Gulset sammen med samboer, fire barn i aldersspennet 1, 12, 15 og 17 år og en katt som heter Alva. Er i dag ordfører i Skien kommune.

Hedda Foss Five

Jeg har holdt på med politikk siden jeg meldte meg inn i AUF da jeg var 15 år, og jeg brenner intenst for rettferdighet, kampen mot forskjeller og like muligheter for alle til å leve det livet de ønsker seg. Da må alle få en utdanning og en jobb de kan leve av, og derfor er jeg ikke i tvil om at arbeid for alle er den viktigste saken i en by og i et samfunn. 

Er inne i min 3.periode som ordfører i regionhovedstaden i storfylket Vestfold og Telemark, og jobber hver dag for at byen min og fylket mitt skal bli et enda bedre sted å vokse opp og bo i.

Jeg har drevet med mye forskjellig i livet så langt. Yrkesbakgrunnen min er i hovedsak som  mangeårig deltids- og fulltidsansatt hos Posten, i tillegg til noen år som lærervikar og organisasjonsmedarbeider. Sport og fysisk aktivitet har alltid vært en del av livet mitt, men jeg har også drevet med lokalradio, speider og mange år i kor. Er veldig glad i å synge, men erfaringsmessig har jeg funnet ut av at jeg egner meg aller best i kor ;-) I en ellers travel hverdag, er det oppfølging av barna mine på skole/barnehage som tar mesteparten av min ledige tid. Men hvis det dukker opp en mulighet eller noen fri-timer på kvelden eller i helgene, så hiver jeg på meg turklær for å få frisk luft, mosjon og gode naturopplevelser. Gjerne med venner og familie, slik at vi får skravlet og diskutert livets utfordringer og alt mellom himmel og jord. 

Jeg gleder meg til å bidra med min erfaring og engasjement under valgkampen, for å få en tydeligere sosialdemokratisk utvikling i landet vårt igjen. Det gjør vi ved å vinne valget til høsten og får stoppet åtte år med en høyreregjering som har reversert den gode utviklingen siden de kom til makten.  Og vi trenger den tydelige sosialdemokratiske utviklingen, spesielt i kjølvannet av en pandemi der veldig mange har mistet jobben sin, der næringslivet sliter, der mange barn og eldre har opplevd stor isolasjon og ensomhet. Og det er nettopp her vi trenger, et styrket felleskap for å få samfunnet på rett vei igjen. Da må Arbeiderpartiet inn i regjering og Vestfold og Telemark Arbeiderparti må få sine sterke og flinke kandidater inn på Stortinget!

  • Jeg elsker å synge, og har sunget i kor i mange år tidligere. Jeg har også dirigert et barnekor i 5 år.

  • Jeg liker å løpe, og har løpt halvmaraton flere ganger. Jeg liker å holde meg i form fysisk, siden jeg sitter på mye møter.

  • Jeg er glad i campinglivet, og har hatt campingvogn i flere år. Det er ideelt for barn. Nå holder vi til på Omre i Larvik.

  • Er en ekte ODD-patriot!